Продукти:
• 1 пакет талиатели
• 300 г чери доматчета
• 4-5 скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 1 с.л. балсамов оцет
• 1 шепа листа от пресен босилек
• черен пипер, сол
• настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Измиваме доматчетата и ги разрязваме на половинки. Смесваме ги с нарязания на филийки и овкусяваме с оцет, зехтин, черен пипер и сол. Разстиламе сместа върху хартия за печене и печем 30 мин във фурна, загрята до 200 градуса.
Сваряваме пастата в подсолена вода и я отцеждаме. Прибавяме доматчетата, разбъркваме, поръсваме с накъсани листенца босилек и настърган пармезан и сервираме.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...