Продукти:
• 400 г бутер тесто
• 4 печурки
• 1 яйце
• 100 г моцарела
• босилек
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите и моцарелата на ситно и ги смесваме.
Разточваме бутер тестото на тънка кора, която нарязваме на квадратчета. Слагаме в средата на всяко квадратче по малко от приготвената плънка и ги прегъваме по диагонала, като притискаме краищата, за да залепнат.
Намазваме получените триъгълници с разбитото яйце, поръсваме ги със сол и наситнен босилек и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем в умерено загрята фурна до готовност.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...