Кулинарни рецепти » Рибена чорба

 Рибена чорба

Продукти: (за 4 порции)

• 750 г риба
• 1 глава лук
• 3 с.л. олио
• 1 корен от магданоз
• 2 с.л. брашно
• 1 жълтък
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме в олиото нарязания на ситно лук, прибавяме част от брашното, разбъркваме, наливаме 6 ч.ч. вода и щом бульонът кипне, пускаме магданозените корени, нарязани на парчета.

След като поври, пускаме осолената, нарязана на парчета и оваляна в брашно риба. Посоляваме на вкус, а когато чорбата уври добре, подкиселяваме с лимонов сок и застройваме с жълтъка.

Поднасяме чорбата, поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало