Кулинарни рецепти » Супа от риба с галушки

 Супа от риба с галушки

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г филе от риба
• 1-2 връзки корени за супа
• половин глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. галета
• 1 с.л. грис
• 2 яйца
• 30 г краве масло
• лимонов сок
• настъргана лимонова кора
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно корените за супа и ги задушаваме в олиото.

Нарязваме рибеното филе на по-дребни парчета и го варим в 6 ч.ч. подсолена вода, докато се развари. След това го претриваме през сито и го смесваме с галетата, гриса, едното яйце, черен пипер и сол на вкус, а бульона прецеждаме и прибавяме към задушения зеленчук.

С намокрена лъжица оформяме галушки от рибното месо и ги пущаме във врящия бульон. Когато галушките изплуват на повърхността, отстраняваме супата от огъня, застройваме с разбитото яйце и лимоновия сок и подправяме с лимоновата кора.

Преди поднасяне прибавяме кравето масло, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало