Продукти: (за 5 порции) 
•	250 г филе от скумрия
•	1 глава лук
•	1 малка глава цвекло
•	2-3 картофа
•	1-2 моркова
•	1 парче целина
•	1-2 домата
•	1 лимон
•	1 к.ч. олио
•	1 жълтък
•	1 к.ч. кметана
•	1 дафинов лист
•	2-3 зърна бахар
•	1 ч.л. захар
•	1 с.л. оцет
•	магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме рибеното филе в 6-7 ч.ч. подсолена вода. 
Задушаваме в сгорещената мазнина ситно нарязания лук и  нарязаните на ивички моркови и целина. Заливаме ги с бульона от рибата. 
В част от мазнината задушаваме нарязаното на кубчета цвекло. Подправяме със захарта и оцета и го прибавяме към морковите и целината. Прибавяме и нарязаните на кубчета картофи и обелените и ситно нарязани домати. Варим на умерен огън, като накрая застройваме с рабития със сметаната жълтък. 
Преди сервиране връщаме месото и поръсваме със ситно нарязан магданоз. 
              Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
              Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
              Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
              Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...