Продукти: (за 6 порции)
• 500 г риба
• 1,6 л вода
• 4 зърна черен пипер
• 1 връзка корени за супа
• 1 дафинов лист
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. маргарин или краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 1 ч.ч. нарязани на кубчета картофи,
• 1 ч.ч. зелен грах
• 2 ч.ч. нарязани на кубчета моркови
• 2 ч.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме рибата, измиваме я и я нарязваме на малки парченца. Слагаме да се вари заедно с почистените и нарязани на дребно корени за супа, разрязаната на две глава лук, дафиновия лист, черния пипер и водата.
Варим 20 мин. Вадим рибата, обезкостяваме я и заедно с бульона я претриваме през цедка.
Сгорещяваме мазнината и прибавяме брашното. Пържим, докато стане златисто.
Разреждаме запръжката с пасирания бульон и бъркаме, докато получим еднородна смес. Добавяме граха, морковите и картофите и продължаваме варенето. Подправяме със сол и черен пипер.
Щом зеленчукът омекне, наливаме топлото мляко и варим супата още 5 мин.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...