Кулинарни рецепти » Чеснова супа с октопод

 Чеснова супа с октопод
(Гърция)

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г октопод
• 1 глава чесън
• 1-2 глави лук
• 3-4 домата
• 1 парче целина
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 4 с.л. кисело мляко
• кимион, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме октопода, натриваме го със сол, а след това го изплакваме. Нарязваме го на хапки, наливаме 7-8 ч.ч. гореща подсолена вода и го варим десетина минути. После отцеждаме, като запазваме бульона, а октопода задушаваме в разтопеното масло заедно със ситно нарязания лук.

Прибавяме ситно настърганата целина и продължаваме да задушаваме. Щом целината омекне, връщаме сместа в бульона, прибавяме обелените и ситно нарязани домати и варим супата на умерен огън.

Накрая сгъстяваме с разбитото в киселото мляко брашно и подправяме с кимиона и счукания чесън.

Автор: Теодора Лефтерова

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало