Продукти:
• 500 г лук
• 2 яйца
• 1 кофичка заквасена сметана
• 1 бучка краве масло
• 3 с.л. галета
• 3 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука, пускаме го в кипяща подсолена вода и варим 25 мин. Изсипваме го в гевгир и оставяме да се отцеди добре. След това го пасираме.
Прибавяме разбитите яйца, сметаната, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и изсипваме сместа в намаслена тавичка.
Поръсваме с галетата и кашкавала и запичаме в умерено загрята фурна. Поднасяме пюрето като гарнитура към печени меса.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...