Кулинарни рецепти » Пюре от лук

 Пюре от лук

Продукти:

• 500 г лук
• 2 яйца
• 1 кофичка заквасена сметана
• 1 бучка краве масло
• 3 с.л. галета
• 3 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме лука, пускаме го в кипяща подсолена вода и варим 25 мин. Изсипваме го в гевгир и оставяме да се отцеди добре. След това го пасираме.

Прибавяме разбитите яйца, сметаната, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и изсипваме сместа в намаслена тавичка.

Поръсваме с галетата и кашкавала и запичаме в умерено загрята фурна. Поднасяме пюрето като гарнитура към печени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало