Продукти:
• 500 г картофи
• 2-3 връзки магданоз
• 250 мл прясно мляко
• 1/3 пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на четвъртинки. Изсипваме ги в тенджера и наливаме вода, колкото да ги покрие. Прибавяме магданоза, сол и черен пипер на вкус. Варим 30 мин на силен огън.
Щом картофите се сварят, изваждаме магданоза и отстраняваме дръжките му. Смиламе картофите и магданоза, размесваме ги добре, прибавяме маслото и млякото, което предварително се затоплили, и разбиваме интензивно, докато получим пенеста маса.
Сервираме пюрето горещо, като гарнитура на студени меса.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...