Кулинарни рецепти » Пюре от гъби

 Пюре от гъби

Продукти:

• 200 г гъби
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пускаме гъбите във вряща подсолена вода и варим 10 мин. Прекарваме ги през месомелачка и смесваме с горещото мляко, в което сме размили брашното.

Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме разтопеното масло, черен пипер и сол на вкус. Поднасяме пюрето към печени и задушени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало