Продукти:
• 2-3 марули
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 2 с.л. масло
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим марулите и няколко стръка магданоз в подсолена вода до омекване. Отцеждаме и ги пасираме на пюре. Разреждаме с прясното мляко и оставяме на огъня да поври 10 минути.
Отделно сваряваме яйцата и отделяме жълтъците от белтъците. Жълтъците намачкваме с размекнатото масло и ги прибавяме към пюрето. Всичко объркваме добре. Подправяме със сол, черен пипер и лимонов сок.
Изсипваме в подходяща чиния и украсяваме с белтъците. Ако желаем, можем да нарежем белтъците на много ситно и да ги разбъркаме с пюрето.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...