Продукти:
• 3 глави лук
• 3 сварени яйца
• 2 връзки магданоз
• 1 сварен телешки мозък
• 5-6 с.л. олио
• 5-6 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, твърдо сварените яйца, магданоза и телешкия мозък. Смесваме продуктите, посоляваме ги и заливаме с оцета и олиото, които предварително сме смесили и сме разбили до побеляване. Разбъркваме добре и държим гарнитурата в хладилник до поднасянето й.
Поднасяме с печени меса.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...