Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. зеленчукова отвара /или вода/
• четвърт пакетче краве масло
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
От брашното, отварата и солта приготвяме тесто, което разбиваме, докато започне да се отлепва от съда. С потопена в гореща вода лъжица вземаме от тестото, оформяме топчици и ги пускаме във вряща подсолена вода. Захлупваме съда с галушките и ги варим 10 мин. Изваждаме ги, отцеждаме и ги заливаме с разтопеното масло.
Поднасяме галушките като гарнитура към месни и зеленчукови ястия.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...