Кулинарни рецепти » Крем спанак

 Крем спанак

Продукти:

• 1 кг спанак
• 2 с.л. брашно
• 100 мл прясно мляко
• 1 жълтък
• 2-3 с.л. масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измития и изчистен спанак сваряваме в кипяща подсолена вода, след което отцеждаме и го пасираме.

Правим светла запръжка от маслото и брашното, която разреждаме на гладка каша с топлото прясно мляко. Объркваме кашата със спаначеното пюре и го подправяме със сол, черен пипер и жълтъка, докато е още на котлона.

Поднасяме с котлети, панирана шунка, печени наденички, пържени яйца и пр.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало