Продукти:
• 8 еднакви по големина домата
• 2-3 с.л. брашно
• 2-3 с.л. галета
• 2-3 с.л. разтопено краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите, почистваме ги от семето и оставяме в гевгир да се отцедят. Овалваме ги в брашното, потапяме ги в разтопеното, но изстинало масло, накрая ги овалваме в галетата.
Нареждаме така подготвените домати в намаслена тавичка и печем в умерена фурна 15-20 мин. Посоляваме изпечените домати и ги поднасяме топли към панирани или пържени чушки, колбаси на скара или печено месо.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...