Продукти:
• 1 кг червено салатно цвекло
• 1 корен хрян
• 1 ч.л. ким
• ябълков оцет, олио, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме цвеклото и след като изстине го обелваме и нарязваме на пръчици с къдрав резец. Нареждаме пръчиците в стъклен съд като между редовете слагаме настърган хрян, ким и сол. Заливаме с оцет и олио, захлупваме и слагаме хладилник.
Поднасяме гарнитурата след 2 дни към пържени меса, птици и риба.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...