Продукти:
• 150-200 г манатарки или други месести гъби
• 30 г краве масло
• 50 г сланина
• 2-3 с.л. бульон
• 2-3 с.л. червено вино
• 1 ч.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на филийки. Сваряваме ги в малко подсолена вода, изваждаме и ги прецеждаме през гевгир. Запържваме нарязаната на ивички сланина.
Прибавяме гъбите, заливаме с част от водата, в която са врели, а също така с бульона и виното. Поръсваме със сол и черен пипер, захлупваме плътно и задушаваме около 40 мин на умерен огън. Изваждаме гъбите, а соса застройваме с размитото в малко вода брашно, кипваме, подправяме с маслото и малко сос от печено и изсипваме в сосиера.
Соса и гъбите поднасяме към печен или задушен дивеч.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...