Кулинарни рецепти » Задушени гъби по наварски

 Задушени гъби по наварски

Продукти:

• 150-200 г манатарки или други месести гъби
• 30 г краве масло
• 50 г сланина
• 2-3 с.л. бульон
• 2-3 с.л. червено вино
• 1 ч.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на филийки. Сваряваме ги в малко подсолена вода, изваждаме и ги прецеждаме през гевгир. Запържваме нарязаната на ивички сланина.

Прибавяме гъбите, заливаме с част от водата, в която са врели, а също така с бульона и виното. Поръсваме със сол и черен пипер, захлупваме плътно и задушаваме около 40 мин на умерен огън. Изваждаме гъбите, а соса застройваме с размитото в малко вода брашно, кипваме, подправяме с маслото и малко сос от печено и изсипваме в сосиера.

Соса и гъбите поднасяме към печен или задушен дивеч.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало