Продукти:
• 1 кг зелен фасул
• 20-25 малки главички лук /арпаджик/
• 1 пакетче краве масло
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме фасула в подсолена вода. Слагаме лукчетата в тенжера с 1 ч.ч. вода и 2 с.л. разтопено масло и задушаваме под капак 10 мин. След това махаме капака и варим, докато остане само на масло.
Прибавяме отцедения зелен фасул, останалото масло и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме на тих огън още 10-15 мин. След като отстраним от огъня поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.
Поднасяме с печено месо.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...