Продукти:
• 300 г леща
• 40 г краве масло
• 4-5 с.л. доматено пюре
• 1 глава лук
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме лещата за 3 часа в студена вода. Варим я в същата вода, докато омекне.
Изпържваме ситно нарязания лук в сгорещеното масло, прибавяме размитото с малко вода доматено пюре и възваряваме. Накрая прибавяме сварената и отцедена леща, посоляваме и подгряваме.
По желание можем да разредим гарнитурата с малко бульон от лещата.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...