Кулинарни рецепти » Гарнитура от паниран лук

 Гарнитура от паниран лук

Продукти:

• 1 к.ч. брашно
• 1 с.л. олио
• 1 белтък
• 1 к.ч. вода
• 3-4 големи глави лук
• сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Забъркваме тесто от брашното, олиото и водата. Оставяме го да престои 30 мин. Прибавяме към тестото разбития на сняг белтък и посоляваме.

Нарязваме лука на колелца и го накисваме за 10 мин в студена вода, след което отцеждаме. Потапяме колелцата лук в тестото и ги пържим във врящата мазнина. Изваждаме ги, отцеждаме и ги сервираме топли като гарнитура към печени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало