Продукти:
• 1 пакет готово бутер тесто
• 250 г спанак
• 1 твърдо сварено яйце
• 1-2 стръка зелен лук
• 1-2 стръка пресен чесън
• черен пипер, сол
• 1 белтък и 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме спанака. Потапяме го за кратко време във вряща вода, отцеждаме го и го нарязваме много ситно. Нарязваме на ситно лука и чесъна /ако използваме стар лук, го настъргваме, а стария чесън счукваме или пресоваме/. Смесваме ги със спанака, прибавяме 1 с.л. вода и задушаваме на огъня. След това подправяме със сол и черен пипер на вкус и оставяме плънката да изстине.
Разстиламе бутер тестото и го нарязваме на правоъгълници. Намазваме краищата им с белтъка а по средата на всеки правоъгълник слагаме по малко от плънката. После ги прегъваме на две и слепваме краищата им. Намазваме ги отгоре с жълтъка, който сме разбили с 1 с.л. вода, и ги печем при температура 220°С, докато станат златисти.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...