Продукти:
• 500 г тесто за баница
• 600 - 700 г почистено месо от риба или готова рибна кайма
• 3-4 стръка праз
• 20-30 почистени от костилките маслини
• 1/2 ч. ч. олио
• лимонов сок или оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смляното рибно месо наръсваме с лимонов сок, сол и черен пипер и оставяме за 1 час.
Нарязваме праза на ситно и го задушаваме до омекване в половината олио, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Прибавяме каймата и маслините. Задушаваме сместа 10 минути на тих огън.
От тестото разточваме 2 кори, като долната е малко по-дебела. Тази кора слагаме в тавичка, намазана с масло, а върху нея разстиламе пълнежа. Отгоре слагаме втората кора и наръсваме с останалото олио.
Печем баницата в гореща фурна до зачервяване. След като я извадим от фурната, я завиваме с кърпа, за да се охлади бавно и да омекне.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...