Кулинарни рецепти » Пай с тиквички

 Пай с тиквички

Продукти:

• 1 пакет брашно
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. хладка вода
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 щипка сол

За плънката:

• 1 кг тиквички
• 2 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 4-5 с.л. захар
• 1 ванилия
• 1 к.ч. галета

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто от изброените продукти и го оставяме 1 час в хладилника. Настъргваме тиквичките, изтискваме ги и ги задушаваме в разтопеното масло, докато течността се изпари.

Прибавяме яйцата, разбити с прясното мляко, и захарта, размесена с ванилията. Разбъркваме много добре.

Разстиламе половината от тестото в намаслена и набрашнена тавичка, поръсваме с галета и разпределяме отгоре плънката. Покриваме с останалото тесто, надупчваме с вилица и печем в силна фурна.

Автор: Калина Иванова

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало