Кулинарни рецепти » Пай с тиквички

 Пай с тиквички

Продукти:

• 1 пакет брашно
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. хладка вода
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 щипка сол

За плънката:

• 1 кг тиквички
• 2 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 4-5 с.л. захар
• 1 ванилия
• 1 к.ч. галета

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто от изброените продукти и го оставяме 1 час в хладилника. Настъргваме тиквичките, изтискваме ги и ги задушаваме в разтопеното масло, докато течността се изпари.

Прибавяме яйцата, разбити с прясното мляко, и захарта, размесена с ванилията. Разбъркваме много добре.

Разстиламе половината от тестото в намаслена и набрашнена тавичка, поръсваме с галета и разпределяме отгоре плънката. Покриваме с останалото тесто, надупчваме с вилица и печем в силна фурна.

Автор: Калина Иванова

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало