Кулинарни рецепти » Месна баница

 Месна баница

Продукти:

• 500 г овнешко или телешко месо
• 1 яйце
• 750 г брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. кисело мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме месото в олиото до златисто. Наливаме малко вода и го задушаваме, докато омекне. След това го сваляме от огъня и го нарязваме на мънички парченца.

Замесваме твърдо тесто от брашното, яйцето, киселото мляко, сол на вкус и малко вода. Оставяме го да престои 1 час на топло, след което го разделяме на 10 топки, които разточваме на дебели кори. Изпичаме поотделно във фурната 8 кори.

В намаслена тава разстиламе една неопечена кора така, че краищата й да излизат извън ръба на тавата. Нареждаме върху кората месото и натрошаваме опечените кори. Посоляваме, поръсваме с разтопеното масло и завиваме с другата непечена кора, като прищипваме краищата на горната и долната кора. Печем баницата 30 мин в предварително загрята умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало