Продукти: (за 4-5 порции)
• 400 г пилешки или агнешки дреболии
• 300 г различни зеленчуци /праз, моркови, целина, лук, картофи/
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. краве масло
• магданоз, кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме дреболиите и ги сваряваме в леко подсолена вода. Прибавяме ситно нарязаните зеленчуци и варим на умерен огън, докато омекнат. Подправяме с доматеното пюре, размито в 1 к.ч. хладка вода, посоляваме и поръсваме обилно с черен пипер.Накрая слагаме маслото, разбъркваме и отстраняваме от огъня.
Поръсваме готовата супа със ситно нарязан магданоз и настърган кашкавал.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...