Кулинарни рецепти » Чорба от агнешки крачка

 Чорба от агнешки крачка

Продукти: (за 4 порции)

• 4 агнешки крачка
• 1 к.ч. ориз
• 2 яйца
• 1 с.л. оцет
• 4-5 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• 1 непълна ч.л. червен пипер
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• бахар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме крачката с 6-7 ч.ч. студена вода и ги слагаме на огъня. Когато възврат, прибавяме ситно нарязания лук, дафиновия лист, бахар, черен пипер и сол. Оставяме чорбата да ври, докато се разварят крачката, след което я прецеждаме.

Слагаме я отново на огъня и прибавяме ориза. Накъсваме месото от сварените крачка на парченца. Когато оризът се свари, слагаме парченцата месо в чорбата и я застройваме с разбитите яйца, към които сме прибавили оцета и счукания чесън.

Преди да поднесем запържваме червения пипер с олиото и заливаме чорбата с тази запръжка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало