Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г телешко шкембе
• 1 к.ч. кисело или прясно мляко
• 1 глава чесън
• черен и червен пипер
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Пущаме шкембето във вряща вода, както е цяло, за да запазим хранителните му качества. Варим на умерен огън, докато започне да омеква /около 2 часа/. Изваждаме го, отцеждаме и го нарязваме на малки парченца.
Прецеждаме бульона и връщаме в него нарязаното шкембе. Застройваме чорбата с киселото /прясното/ мляко, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер.
Отделно предлагаме оцет, смесен със счукания с малко сол чесън.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...