29.11.2020 година
1564339898.swf
С
упи » Супи с дреболии и колбаси
  5745  |   0  
Чорба от телешки крака
Продукти: (за 4 порции)

• 4 телешки крака
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук,
• 2 яйца
• оцет
• черен и червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме краката да се варят в подсолена вода. Щом омекнат, ги изваждаме и нарязваме месото на ивици.

В сгорещеното олио запържваме ситно нарязания лук, прибавяме брашното и червения пипер и заливаме запръжката с бульона, в който сме варили краката. Оставяме да ври 15 мин и прибавяме месото от краката, а след малко - дребно нарязания магданоз.

След като свалим супата от огъня, подправяме с яйцата, разбити в оцета, и сервираме с кубчета запържен хляб.
30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020