Кулинарни рецепти » Топла пача от овчи дреболии

 Топла пача от овчи дреболии

Продукти: (за 4-6 порции)

• 200 г бял дроб
• 100 г сърце
• 150 г черва
• 150 г шкембе
• 100 г бъбреци
• 3-4 глави лук
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• 6-7 скилидки чесън
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме овчите дреболии на парченца и ги сваряваме в 1 л вода заедно с цепнатите на кръст глави лук.

В отделен съд разбиваме киселото мляко с брашното и го прибавяме към сварените дреболии. Слагаме счуканите с малко сол скилидки чесън, разтопеното краве масло, червения и черния пипер. Посоляваме на вкус и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало