Кулинарни рецепти » Гарбюр

 Гарбюр
Франция

Продукти:

• 1 прясна зелка
• 200 г зрял фасул
• 3 моркова
• 3 картофа
• 150 г пушен бут
• 6 ч.ч. вода
• 1 връзка ароматни треви (магданоз, мащерка, дафинов лист)
• 1 с.л. гъша мас
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студената вода, след което го варим в същата вода до полуомекване.

Прибавяме нарязаното на ивички зеле, нарязаните на кръгчета картофи и моркови, пушения бут, ароматните треви и черен пипер на вкус. Продължаваме да варим, докато продуктите омекнат.

Изваждаме месото, нарязваме го на кубчета и го връщаме в супата. Намачкваме зарзавата леко с вилица. Посоляваме, прибавяме гъшата мас и отстраняваме от огъня.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало