Продукти:
• 1 прясна зелка
• 200 г зрял фасул
• 3 моркова
• 3 картофа
• 150 г пушен бут
• 6 ч.ч. вода
• 1 връзка ароматни треви (магданоз, мащерка, дафинов лист)
• 1 с.л. гъша мас
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студената вода, след което го варим в същата вода до полуомекване.
Прибавяме нарязаното на ивички зеле, нарязаните на кръгчета картофи и моркови, пушения бут, ароматните треви и черен пипер на вкус. Продължаваме да варим, докато продуктите омекнат.
Изваждаме месото, нарязваме го на кубчета и го връщаме в супата. Намачкваме зарзавата леко с вилица. Посоляваме, прибавяме гъшата мас и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...