Кулинарни рецепти » Гарбюр

 Гарбюр
Франция

Продукти:

• 1 прясна зелка
• 200 г зрял фасул
• 3 моркова
• 3 картофа
• 150 г пушен бут
• 6 ч.ч. вода
• 1 връзка ароматни треви (магданоз, мащерка, дафинов лист)
• 1 с.л. гъша мас
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студената вода, след което го варим в същата вода до полуомекване.

Прибавяме нарязаното на ивички зеле, нарязаните на кръгчета картофи и моркови, пушения бут, ароматните треви и черен пипер на вкус. Продължаваме да варим, докато продуктите омекнат.

Изваждаме месото, нарязваме го на кубчета и го връщаме в супата. Намачкваме зарзавата леко с вилица. Посоляваме, прибавяме гъшата мас и отстраняваме от огъня.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало