Продукти:
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• 1 ч.л. алкохол /ментовка, мастика или ракия/
• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1/2 ч.л. стрити изсушени плодчета хвойна
• смлени ядки от 10 ореха
• 2 с.л. захар
• 1 щипка сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с киселото мляко и хлебната сода. Прибавяме алкохола, солта и захарта и разбъркваме. /Алкохол прибавяме, за да поемат бухтичките по-малко мазнина при пърженето./ Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Накрая слагаме орехите и хвойната.
Гребваме с лъжица от сместа и пържим в сгорещената мазнина. Поднасяме готовите бухтички с боров мед.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...