Кулинарни рецепти » Мекици

 Мекици

Продукти:

• 400 г брашно
• 250 мл вода
• 20 г мая за хляб
• 1 ч.л. сол
• 1 с.л. захар
• 1 1/2 ч.ч. олио

Начин на приготвяне:

Стриваме маята заедно със захарта и разреждаме с малко затоплена вода. При непрекъснато бъркане с дървена лъжица или миксер сипваме пресятото със солта брашно, замесваме меко тесто и го оставяме да втаса.

С навлажнени ръце късаме топчета от втасалото тесто, разтегляме ги на мекици и ги изпържваме в сгорещеното олио. По желание поръсваме готовите мекици с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало