Продукти:
• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 ч.л. бакпулвер
За плънката:
• 1 к.ч. счукани орехи
• 1-2 с.л. стафиди
• 2-3 с.л. прясно мляко
За сиропа:
• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. вода
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Смесваме виното с олиото и сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме меко тесто.
Разбъркваме орехите и стафидите със затопленото мляко.
Късаме малки топки от тестото, разплескваме ги върху дланта си, слагаме по малко от плънката и оформяме кифлички. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна.
Приготвяме гъст сироп от захарта, водата и ванилията и заливаме изстиналите кифлички с горещия сироп.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...