Кулинарни рецепти » Бърз тутманик

 Бърз тутманик

Продукти:

• 4 яйца
• 1/2 кофичка кисело мляко
• 1 равна ч. л. сода за хляб
• 3 с. л. олио
• 1 ч. л. сол
• брашно за средно гъсто тесто (като за кекс)

За плънката:

• 1 ч. ч. грах
• 2 червени чушки
• 1 глава лук (или 2 стръка пресен)
• 1 ч. ч. натрошено сирене
• чубрица, магданоз, копър

Начин на приготвяне:

В малко вода задушаваме зеленчуците за плънката, отцеждаме и прибавяме натрошеното сирене.

От посочените продукти замесваме средно гъсто тесто, прибавяме приготвената плънка и объркваме добре.

Печем в намаслена и набрашнена тавичка в умерена фурна.

Автор: Антоанета Найденова

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало