Кулинарни рецепти » Бърз тутманик

 Бърз тутманик

Продукти:

• 4 яйца
• 1/2 кофичка кисело мляко
• 1 равна ч. л. сода за хляб
• 3 с. л. олио
• 1 ч. л. сол
• брашно за средно гъсто тесто (като за кекс)

За плънката:

• 1 ч. ч. грах
• 2 червени чушки
• 1 глава лук (или 2 стръка пресен)
• 1 ч. ч. натрошено сирене
• чубрица, магданоз, копър

Начин на приготвяне:

В малко вода задушаваме зеленчуците за плънката, отцеждаме и прибавяме натрошеното сирене.

От посочените продукти замесваме средно гъсто тесто, прибавяме приготвената плънка и объркваме добре.

Печем в намаслена и набрашнена тавичка в умерена фурна.

Автор: Антоанета Найденова

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало