Продукти:
• 3 ч.ч. брашно
• 5 яйца
• 150 мл олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 200 г сирене
Начин на приготвяне:
Разбиваме 4 яйца и прибавяме мазнината, киселото мляко, в което сме разтворили содата, и натрошеното сирене. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Трябва да получим тесто, гъсто като за кекс.
Изсипваме тестото в намаслена и набрашнена тавичка и поръсваме отгоре с последното разбито яйце. Печем тутманика в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...