Кулинарни рецепти » Тутманик на бурми

 Тутманик на бурми

Продукти:

• 500 г брашно
• 150 г свинска мас
• 50 г краве масло
• 200 г сирене
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1/2 ч.л. захар
• 20 г мая
• 1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Стриваме маята със захарта и я разтваряме в прясното мляко. При непрекъснато бъркане постепенно сипваме брашното. Замесваме тесто и го оставяме да втаса. Разделяме втасалото тесто на 6 топки. Разтегляме ги на питки, които потапяме в разтопената мазнина /смес от маста и маслото/.

Слагаме три от питките върху обилно намаслена повърхност и поръсваме отгоре със смес от натрошеното сирене и разбитите яйца. След това навиваме корите на руло и нарязваме рулото на парчета с дължина 5 см. Нареждаме парчетата вертикално в намаслена тавичка.

По същия начин правим руло от останалите питки, нарязваме го и подреждаме парчетата в тавичката. Оставяме тутманика да втаса. След това го намазваме с останалата мазнина и разбитото яйце и го изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало