21.11.2019 година
1564339898.swf
С
ладкиши и кексове » Козунаци
  1948  |   0  
Козуначени венчета
Продукти:

• 1 кг бяло брашно
• 300 г краве масло
• 300 г захар
• 6 яйца
• 2 пакетчета ванилена захар
• 500 мл прясно мляко
• 30 г прясна мая

За плънката:

• 200 г захар
• 350 г стафиди
• канела

Начин на приготвяне:

Стопяваме маслото и го разбиваме със захарта. Разтваряме маята в прясното мляко, смесваме продукти-те и прибавяме брашното (ако е необходимо, слагаме още малко брашно). Омесваме тестото, докато за-почнат да излизат мехури. Оставяме го да втасва на топло.

От втасалото тесто откъсваме малки парчета и всяко разточваме на дебела правоъгълна кора. Дългия край на тази кора поръсваме със захар, канела и стафиди. Навиваме на руло и завиваме на кръгче, като геврече.

Намазваме тавичка за печене с масло, нареждаме козуначените венчета и ги оставяме да втасат. След около 30 минути ги намазваме с разбит жълтък и поръсваме със захар. Печем в умерена фурна.
05.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019