Продукти:
• 1 кг брашно
• 5 яйца
• 200 г захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 20 г мая
• 150 мл олио
• настъргана кора от лимон
• 1 яйце за намазване
• кристална захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в прястното мляко. Изчакваме да понабъбне и прибавяме яйцата, които сме разбили със захарта, олиото, настърганата лимонова кора и брашното. Замесваме тесто, завиваме го с кърпа и го слагаме в хладка вода да втасва. Щом изплува на повърхността на водата, тестото е готово.
Късаме от него топки с големината на яйце и с ръце ги оформяме на пръчки, дебели около 1 см. Завързваме ги на възел и ги нареждаме в намаслена тавичка. Намазваме ги с разбитото яйце, поръсваме ги със захарта и ги изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...