Продукти:
• 1 кг брашно
• 5 яйца
• 200 г захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 20 г мая
• 150 мл олио
• настъргана кора от лимон
• 1 яйце за намазване
• кристална захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в прястното мляко. Изчакваме да понабъбне и прибавяме яйцата, които сме разбили със захарта, олиото, настърганата лимонова кора и брашното. Замесваме тесто, завиваме го с кърпа и го слагаме в хладка вода да втасва. Щом изплува на повърхността на водата, тестото е готово.
Късаме от него топки с големината на яйце и с ръце ги оформяме на пръчки, дебели около 1 см. Завързваме ги на възел и ги нареждаме в намаслена тавичка. Намазваме ги с разбитото яйце, поръсваме ги със захарта и ги изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...