Кулинарни рецепти » Козуначени венчета

 Козуначени венчета

Продукти:

• 1 кг бяло брашно
• 300 г краве масло
• 300 г захар
• 6 яйца
• 2 пакетчета ванилена захар
• 500 мл прясно мляко
• 30 г прясна мая

За плънката:

• 200 г захар
• 350 г стафиди
• канела

Начин на приготвяне:

Стопяваме маслото и го разбиваме със захарта. Разтваряме маята в прясното мляко, смесваме продукти-те и прибавяме брашното (ако е необходимо, слагаме още малко брашно). Омесваме тестото, докато за-почнат да излизат мехури. Оставяме го да втасва на топло.

От втасалото тесто откъсваме малки парчета и всяко разточваме на дебела правоъгълна кора. Дългия край на тази кора поръсваме със захар, канела и стафиди. Навиваме на руло и завиваме на кръгче, като геврече.

Намазваме тавичка за печене с масло, нареждаме козуначените венчета и ги оставяме да втасат. След около 30 минути ги намазваме с разбит жълтък и поръсваме със захар. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало