Продукти: 
•	1 доза втасало козуначено тесто
•	17-18 ореха
•	5-8 малки вафлички
•	1-2 белтъка,
•	разноцветни захарни пръчици
•	краве масло или кокосова мазнина
•	кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
От козуначеното тесто късаме топки, големи колкото орех и оформяме фитили с дебелината на пръст. Нарязваме ги на пръчици и в средата на всяко слагаме половинка от орех и парченце от малка вафличка. Завързваме на възли, така че да се скрие пълнежа. 
Отгоре намазваме с разбит белтък и овалваме в кристална захар. Подреждаме в намаслена тава и печем на умерена температура. Готовите сладкишчета поръсваме с разноцветни захарни кристалчета, кокосови стърготини или счукано кашу. 
              Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
              Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
              Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
              Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...