Продукти:
• 1 ч.ч. нарязани сини сливи
• 150 г шоколад
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• 1 яйце
• 1 ванилия
• 2 и 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. нарязани ядки
• 1/3 ч.ч. захар
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Заливаме сливите с 3/4 ч.ч. вряла вода. Разтопяваме шоколада с маслото. Разбиваме яйцето с прясното мляко и прибавяме ванилията.
В дълбок съд изсипваме брашното, пресято със содата, солта и бакпулвера. Прибавяме ядките, захарта, шоколада с маслото, разбитото с млякото яйце и сливите заедно с течността.
Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Печем около 70 мин в умерено загрята фурна.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...