Продукти:
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. какао
• 125 г краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 бакпулвер
• 1 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Възвираме на слаб котлон размитото в млякото какао, захарта и маслото. Бъркаме 3-4 мин и сваляме от котлона. Оставяме сместа да поизстине, разделяме я на две и оставяме окончателно да изстине.
Към едната половина с биене прибавяме едно по едно яйцата и пресятото с бакпулвера брашно. Изсипваме я в намаслена и набрашнена правоъгълна тавичка и я изпичаме в затоплена умерена фурна.
Изваждаме сладкиша и докато е горещ, го намазваме с остатъка от какаовата смес. Оставяме го да изстине.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...