Кулинарни рецепти » Картофен поташ

 Картофен поташ
/Унгария/

Продукти: (за 5-6 порции)

• 500 г картофи
• 500 г домати
• 3 с.л. ориз
• 250 мл прясно мляко
• 2 л вода
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме и нарязваме картофите на кубчета. Смесваме ги с обелените и нарязани домати и варим 2 ч в подсолена вода.

Изваждаме и пасираме. Връщаме в бульона, прибавяме ориза и прясното мляко. Варим още 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало