Кулинарни рецепти » Картофен поташ

 Картофен поташ
/Унгария/

Продукти: (за 5-6 порции)

• 500 г картофи
• 500 г домати
• 3 с.л. ориз
• 250 мл прясно мляко
• 2 л вода
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме и нарязваме картофите на кубчета. Смесваме ги с обелените и нарязани домати и варим 2 ч в подсолена вода.

Изваждаме и пасираме. Връщаме в бульона, прибавяме ориза и прясното мляко. Варим още 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало