Продукти: (за 4 порции)
• 600 г сварена или консервирана царевица
• 2 картофа
• 1 глава лук
• 1 л прясно мляко
• 2 с.л. зехтин
• 2 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и пържим още 1-2 мин. Поръсваме брашното и при непрекъснато бъркане наливаме млякото.
Изчакваме супата да заври, прибавяме дафиновия лист, посоляваме и сипваме половината от царевицата. Варим 15-20 мин, оставяме супата да поизстине, изваждаме дафиновия лист и пасираме.
Прибавяме останалата царевица, загряваме няколко минути на огъня и поднасяме.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...