Продукти: (за 4-5 порции)
• 400 г тиква
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.ч. вода
• 1/2 ч.ч. ориз
• 4 с.л. краве масло
• сол, захар
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Почистваме тиквата, нарязваме я на кубчета и слагаме да се вари с много малко вода. Добавяме масло, захар, сол и задушаваме, като от време на време бъркаме, за да не загори.
Почистваме и измиваме ориза и го пускаме във вряща подсолена вода да се вари.
Кипваме млякото и към него прибавяме тиквата, сварения ориз, доливаме малко гореща вода, изчакваме да кипне отново и сваляме от огъня.
Сервираме супата с настърган кашкавал.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...