Продукти: (за 4-5 порции)
• 400 г тиква
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.ч. вода
• 1/2 ч.ч. ориз
• 4 с.л. краве масло
• сол, захар
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Почистваме тиквата, нарязваме я на кубчета и слагаме да се вари с много малко вода. Добавяме масло, захар, сол и задушаваме, като от време на време бъркаме, за да не загори.
Почистваме и измиваме ориза и го пускаме във вряща подсолена вода да се вари.
Кипваме млякото и към него прибавяме тиквата, сварения ориз, доливаме малко гореща вода, изчакваме да кипне отново и сваляме от огъня.
Сервираме супата с настърган кашкавал.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...