Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 75 г пудра захар
• 100 г бадеми
• 100 г брашно
• 1 ванилия
• 1 жълтък
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 яйце за намазване
• бадеми за украсяване
Начин на приготвяне:
Разбиваме омекналото масло до получаване на пяна, прибавяме захарта, а след това жълтъка. Пресяваме брашното със содата, прибавяме обелените, ситно настъргани бадеми и разбитото масло, след което омесваме тесто. Оставяме го 1 час да почива.
Разточваме кора, дебела около 5 мм, изрязваме с формички цветя, намазваме с разбитото яйце, забождаме на всяко цвете половин попарен и обелен бадем и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...