Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 75 г пудра захар
• 100 г бадеми
• 100 г брашно
• 1 ванилия
• 1 жълтък
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 яйце за намазване
• бадеми за украсяване
Начин на приготвяне:
Разбиваме омекналото масло до получаване на пяна, прибавяме захарта, а след това жълтъка. Пресяваме брашното със содата, прибавяме обелените, ситно настъргани бадеми и разбитото масло, след което омесваме тесто. Оставяме го 1 час да почива.
Разточваме кора, дебела около 5 мм, изрязваме с формички цветя, намазваме с разбитото яйце, забождаме на всяко цвете половин попарен и обелен бадем и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...