Кулинарни рецепти » Пурички с пълнеж

 Пурички с пълнеж

Продукти:

• 16 сушени сини сливи
• 300 г брашно
• 1 пакетче суха мая
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 с.л. захар
• 1 щипка сол
• 1 яйце
• 60 г краве масло
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Попарваме с вряла вода сините сливи и внимателно изваждаме костилките. Разбъркваме брашното с маята и солта, внимателно наливаме разбитото мляко, разбъркано с яйцето и захарта и измесваме тесто. Тестото не трябва да лепне по ръцете. Правим руло от тестото, което разделяме на 16 парченца.

Стопяваме тестото. Избираме по-висока тавичка с размери 15 на 20 см, набрашняваме ръцете си и сплескваме парченцето тесто. Слагаме вътре отцедената слива и оформяме пуричка. Подреждаме пуричките на разстояние една от друга в тавата, отгоре с четка ги намазваме с масло и ги оставяме 15 мин. на топло място да втасат.

Загряваме фурната на 170°С и печем пуричките около 30 мин, докато поруменеят равномерно. Още топли ги нареждаме в чинията, в която ще ги сервираме и ги наръсваме с пудра захар. Гарнираме ги с топъл или студен ванилов сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало