Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1/2 ч.л. ванилия
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Препържваме леко кравето масло и отцеждаме светлата част. Прибавяме към нея пудрата захар и ванилията. Разбиваме, докато сместа стане на пяна. Тогава при непрекъснато бъркане сипваме постепенно брашното и замесваме средно меко тесто.
Разточваме дебела кора и изрязваме от нея курабийки с различна форма. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги печем в слаба фурна, докато побелеят. Поръсваме готовите курабийки с пудра захар, докато са още горещи.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...