Кулинарни рецепти » Праскови

 Праскови

Продукти:

• 1,5 кг брашно
• 500 г захар
• 1 к.ч. олио
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 пакетче бакпулвер
• 1 пакетче амонячна сода
• 2 ванилии
• жълта и червена сладкарска боя
• 2 ч.ч. смлени чаени бисквити за овалване

За крема:

• 2 пакетчета краве масло
• 4 яйца
• 500 г пудра захар
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки


Смесваме захарта и яйцата и разбиваме, докато захарта се разтопи. Прибавяме киселото мляко, хлебната и амонячната сода. Разбиваме добре, като постепенно сипваме олиото. Накрая сипваме брашното, което сме пресяли с бакпулвера и ванилиите. Омесваме средно твърдо тесто.

Оформяме от тестото топчици с големината на орех. Нареждаме ги в намаслена тавичка на разстояние едно от друго и печем в предварително загрята фурна при температура 220°С, докато станат бледорозови.

Размекваме маслото за крема и го разбиваме с пудрата захар, докато получим еднородна смес. При непрекъснато разбиване прибавяме едно по едно яйцата и накрая – орехите. Внимателно издълбаваме изпечените топчета от страната, на която са лежали в тавата. Пълним ги с приготвения крем и ги слепваме две по две.

Разтваряме жълтата и червената боя и потапяме топчетата от едната страна в жълтата боя, а от другата – в червената. После ги овалваме в смлените бисквити. За дръжчици на прасковите слагаме листенца от чимшир.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало